Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik dat nodig?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Middels SSL wordt de verbinding tussen twee computers beveiligd. Dit is nodig als een websitebezoeker bijvoorbeeld persoonlijke gegevens invult op jouw website. Bij een webshop is dit dus eigenlijk altijd het geval, maar ook een contactformulier kan persoonlijke gegevens bevatten (denk aan naam, adres, e-mail). Deze gegevens moeten volgens de wet (AVG) veilig verstuurd worden.

Om een veilige verbinding op te zetten tussen jouw website en de bezoeker heb je een SSL-certificaat nodig. Op dit certificaat worden o.a. gegevens over de houder en het domein opgeslagen. Een certificaat heeft ook een geldigheidsduur, meestal 1 jaar. Er zijn certificaten (EV-certificaat) die extra gegevens opslaan van het bedrijf die het certificaat aanvraagt, deze gegevens worden ook gecontroleerd door de uitgevende instantie. Dit geeft de bezoeker meer zekerheid over de echtheid van de website die op dat moment wordt bezocht.

Ook belangrijk om te weten is dat browsers steeds vaker een waarschuwing geven als een website geen SSL-certifcaat gebruikt. Dit geeft de websitebezoeker al snel een onveilig gevoel.

Heb je nog vragen over SSL-certifcaten neem dan contact met ons op.